Start Planning
Jul

Jul 2024, 2025 og 2026

Jul i Norge er en lang periode med fest og festligheter som begynner fra og med slutten av november, og fortsetter til den begynnelsen av januar. Hvert år er det feiret med to helligdager, en på julaften og en etter julen.

ÅrDatoDagHelligdager
202425. desemberonsdag1. juledag
26. desembertorsdag2. juledag
202525. desembertorsdag1. juledag
26. desemberfredag2. juledag
202625. desemberfredag1. juledag
26. desemberlørdag2. juledag
Bla til bunnen av siden for tidligere års datoer.

Julesesongen begynner med “Julebord”, som kan foregå i private hjem eller på offentlige restauranter. Teknisk sett har denne pre-julefeiring å gjøre med advent på den kristne kalenderen, men fokuset er ofte på fest og koselig tid tilbrakt sammen med venner og familie.

Den 23. desember kommer “Den Lille Juleaften.” Juleaftens Aften er tiden for å pynte treet, lage pepperkakehus, spise varm rispudding med kanel og smør på toppen, og hvis flaks er med deg, du kan til og med finne en mandel i din risgrøt.

Når den “ekte” Julaften kommer rundt, er det på tide å skynde deg og avslutte din siste-øyeblikk handling, og forberede deg for et stort festmåltid om kvelden. Mange nordmenn deltar også på Gudstjenester på julaften, og spiser og åpner gaver senere den kvelden.

I noen deler av Norge går barna rundt og synger, kledd som hyrder, en av de Tre Vise Mennene eller andre personer fra den bibelske nativitets historien. De kan til og med ha på seg papirstjerne hatter på hodet for å minne om stjernen i Betlehem.

Juledekorasjoner i Norge inkluderer typisk kranser, lys, nativitet scener, pepperkakehus, papirhjerter, nisse (Julenissens gnom), himmelske engler og trær dekorerte med glitter, kranser og forskjellige andre ornamenter.

Tidligere år

ÅrDatoDagHelligdager
202325. desembermandag1. juledag
26. desembertirsdag2. juledag
202225. desembersøndag1. juledag
26. desembermandag2. juledag